Premi Catarsi-Star Trek 2.013

Catarsi-Star Trek

CONCURS LITERARI EDICIÓ 2013 – STAR TREK CATARSI

La ciència ficció, la fantasia ei el terror són gèneres que encara tenen poca força a casa nostra, i si és en Català, encara topen amb més problemes. Tanmateix, no és un problema d’adeptes. Tots sabem que la quantitat de lectors creix cada dia, i entitats i col·lectius com les Ter-Cat, el Club Star Trek de España o la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia (SCCFF) en són proves que trepitgen molt fort. Però l’aposta editorial per la ciència-ficció en Català no es prioritària per les editorials, i avui encara menys, en la situació econòmica en què ens trobem.

És per aquest motiu que el Club Star Trek de España i la revista Catarsi, que ja tenen entre els seus objectius la difusió de la ciència-ficció com gènere literari, han unit les seves forces per recolzar aquest gènere a casa nostra. D’aquesta iniciativa neix el “concurs literari edició 2013 – Star Trek Catarsi” amb la voluntat de difondre autors de casa nostra.

Aquí teniu aquesta proposta, esperem que hi vulgueu participar. Que us vingui de gust!

Bases del concurs:

 1. Data d’inici: 04/03/2013 – Data d’acabament: 30/09/2013
 2. Poden participar en el “concurs literari edició 2013 – Star Trek Catarsi” totes aquelles persones que així ho desitgin, sense limitació d’edat, amb obres de narrativa inèdites escrites en català que s’adaptin al gènere de la convocatòria.
 3. La temàtica dels relats és Primer contacte. Tots els relats presentats han de tenir aquesta temàtica com a eix del relat, i han estar ambientades en l’univers de Star Trek, en qualsevol de les seves sèries, pel·licules o univers expandit.
 4. Tothom qui vulgui participar haurà d’enviar el relat a l’adreça de correu electrònic revista.catarsi@gmail.com. En l’assumpte del correu hi posarà “Concurs literari edició 2013 – Star Trek Catarsi”. En el cos del missatge només s’hi haurà d’indicar que es participa al concurs i detallar les dades corresponents a l’obra (títol i nom de l’autor/a). El relat s’enviarà com a document annex al missatge en format de text editable (word, rtf, odt, …, mai en pdf) que en cap cas ha de dur anotacions que puguin servir per identificar-ne l’autoria. En cas que l’autor desitgi que la seva obra es publiqui sota un pseudònim, ho ha d’indicar en el cos del correu juntament amb el seu nom real.
 5. Cada participant pot concursar amb un màxim de dos relats. Els concursants es comprometen a no retirar cap obra del concurs un cop arribada la data final de presentació de les obres.
 6. Les obres presentades hauran de tenir una extensió màxima de 4.000 paraules (no hi ha cap delimitació pel que fa al mínim de paraules).
 7. El premi per al guanyador final consistirà en una dotació econòmica de 150 euros i marxandatge. Hi haurà un segon premi de 50 euros i marxandatge; i un tercer guanyador, el seu premi consistirà en marxandatge.
 8. Els relats guanyadors es publicaran en un número especial de la revista Catarsi durant l’any 2014, així com també s’hi publicaran aquells relats que el Jurat consideri oportú. La resta de relats es penjaran en la pàgina del Club Star Trek de España i al bloc de la revista Catarsi. Si algun autor desitja que el seu relat no aparegui en algun dels dos espais d’Internet, ho haurà de fer explícit abans que es faci públic el veredicte final. En cas que el Jurat consideri que no hi ha prou qualitat o que el nombre d’obres presentades és insuficient, podrà declarar el premi desert.
 9. Els cinc relats finalistes es faran públics durant el mes de gener del 2014.
 10. El veredicte final, que serà inapel·lable, es farà públic durant el mes de març del 2014.
 11. La composició del Jurat serà mixta, formada per membres del Club Star Trek de España i membres de la revista Catarsi.
 12. El Jurat es reserva el dret a interpretar aquestes bases en cas de dubte, així com a decidir sobre qualsevol contingència que no hagi estat prevista.
 13. La presentació dels originals pressuposa l’acceptació de les bases, així com dels drets i de les obligacions que se’n deriven.

Poster Catarsi-Star Trek

El tercer classificat

Pots trobar aquest relat en la Catarsi número 14

Hanuman, per Júlia Sauleda

 

 

El segon classificat

Pots trobar aquest relat en la Catarsi número 14

Els contactes ocults d’Elí, per Ferran d’Armengol

 

 

El guanyador

Pots trobar aquest relat en la Catarsi número 14

Jo, Androide, per Júlia Sauleda

 

 

Els finalistes

Informe d’incidències, per  Yaiza B. G.

Miratges per Jofre Milà i Sampera.

 

Els relats presentats

Bones, per Julián Sánchez González

Unibinari, per Iñaki Iglesias Cancio

Dins el cometa, per Juan Miró Silva

Febre de sang, per Ramon Esc

Nude, per Julián Sánchez González

El secret dels odontocets, per Edgar Cotés i Argelic

Jack, l’extraterrestre, per Alícia Gili i Abad, Ferran d’Armengol i Galceran, Edgar Cotes i Argelich

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s